Biografija

Milena Lasić je rođena 15. januara 1986. godine u Beogradu. Završila je Srednju školu za dizajn u Beogradu a diplomirala na Visokoj školi za dizajn tekstila, tehologije i menadžment 2011.

Poreklo

Potiče iz umetničke porodice, a s obzirom na to da je bliska rođaka čuvenog srpskog slikara Peđe Milosavljevića, često je već unutar svoje porodice slušala priče o slikarstvu. To je podstiče da se od rane mladosti zanima za različite pravce u umetnosti. Posle stečene diplome, radila je kao stilista, da bi se potom oprobala u dizajniranju i kreiranju linije neobičnog i autentičnog nakita „Milart“.

Umetnički počeci

Još kao devojčica je svaki svoj slobodni trenutak provodila za stolom sa bojama i slikarskim priborom gde je i započela svoj sudbinski, umetnički put. Nepresušne inspiracije je bilo na pretek, a izazov različitih slikarskih tehnika, usmeravali su ovu mladu umetnicu u slikarske eksperimente. Svoje inspiracije prenosila je na različite podloge, kao što su papir, platno ili karton. Služila se pastelom, tušem, uljem ili akrilom, tj tehnikom koju je osetila kao najadekvatniju u trenutku inspiracije stvaranja umetničkih dela. 

Likovna umetnica

Svoj talenat je u poslednje vreme posvetila izradi kolaža, koji su se pokazali kao izazov, novina i originalnost u toj vrsti likovnog izražaja. Njeni kolaži su sačinjeni od obilja detalja koji formiraju posebnu kompoziciju, ravnotežu, estetiku. Oni su katkad u strogoj formi, a katkad u vrcavom stilu i u pravom vartometu šarenila boja.

Do sada je izlagala nekoliko puta, dok su najzapaženije bile dve izložbe, održane u hotelu Saint ten u Beogradu. Prvu izložbu „Kraljevstvo moje mašte“ Milena je održala u septembru 2017. godine, a drugu „Osvetli mrak“ u oktobru 2018. 

Milenini kolaži su deo stalne postavke u nekoliko renomiranih galerija u Beogradu i Zagrebu.